31 Temmuz 2012 Salı

Rodos - Korsan Koyu

Sabah Rodos'tan ayrılıp tekrar anakaraya doğru yol veriyoruz. Bozukkale'de geceleme niyetimiz var ama geçerken Korsan koyuna bir uğruyoruz ve bakıyoruz ki boş. Bu koy'u da sadun Boro'nun kitabındaki tarifinden çok beğenmiştik. Size özel havuz dediği bu koyu bir türlü boş bulamıyorduk ki bu sefer yakaladık.

Koyun dibine kadar kaloma verip çift koltuk bağlandık. Daldık sulara. Böyle güzel, küçücük bir yeri boş bulunca da bir gece kalmaya karar verdik. Koyun kuytusu topu topu 30 metre bir yer. Suyu harika. Kıyıda keçiler var. Dip kum. Şöyle bir yer.

Burada oyalanıp keyif yaparken akşam üzeri bir balıkçı sandalı geldi yanımıza ve balık var abi ister misin diye sordu. Biz de baktık sinarit beğendik, belli ki yeni tutulmuş, anlaşıp aldık balıkları. Ben beyaz su eşliğinde temizlemeye başladım, öyle böyle derken kafaları fırında yapmaya, gövdeleri yağda kızartmaya karar verdik ve sonuç:



Bu mükemmel ziyafetin ardından yıldızların altına keyfe bıraktık kendimizi. Çok güzel bir gün daha bitmiş, çok güzel bir gece daha başlamıştı yine. Kayan yıldızları seyrederken uyuyakalmışız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder