18 Temmuz 2012 Çarşamba

Tamirat ve Phaselis'e hareket...

Sabah erkenden ustalar geliyor. Ortalık açıldıktan sonra işe başlıyorlar. Bizim takozlardan bir ön bir de arka kırılmış. Takozlar çıkıyor. İnceliyorum; zaten teknenin üzerindeki takozlar 9 senedir kullanılmış ve elastikiyetlerini yitirmişler.

Ustanın telefonu hiç susmuyor. En nihayet usta acil bir durum için Alanya'ya gitmesi gerektiğini söyleyerek ayrılıyor. Kalan diğer usta işe devam ediyor.

Sabah saat 8'de başlayan iş, hiç durmadan devam ederek akşamüstü 5 gibi bitiyor. Layn'ı tecrübe ediyoruz. Bir sorun yok gözüküyor. Bir araba yükü para ödeyip, akşamüzeri saat  19:30 gibi marina'dan palamarı çözüyoruz.

Burada, tatil süresi biten Funda'ya veda ediyoruz. Ufak aksilikler olsa da memnun kaldığını umuyoruz. Şimdi artık batıya dönme zamanı geldi. Kemer'den öteye doğuya doğru bu sezonda gitmek istemiyoruz. Belki ilerdeki sezonlarda....

Kemer bizi o kadar bunaltmıştı ki; "bağlasanız durmayız !" diyerek bağları çözdük. Hedef Phaselis. Hava karardıktan sonra varacağız ama deniz üzerinde kalmak istiyoruz.


Gece 10'a doğru Phaselis'e demirliyoruz. Mutluyuz. Yolculuğumuz devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder