8 Haziran 2012 Cuma

Tekneye eklenenler (Tekrar devam)

- Teknenin 2 adet 75 A kullanım ve bir adet de 75 A starter olmak üzere 3 adet aküsü vardı. Bu 150 A lik akü bankasının bize yetmeyeceğini düşündüğümüz için, iki adet daha aynı marka, tam bakımsız asitli akü alınarak, toplam 300 A lik bir akü bankası oluşturuldu. Teknede bilerek TV kullanmıyoruz, bunun haricinde de laptop ve telefon şarjları, ipad şarjı, navigasyon aletleri (Chartplotter, Navtext, tridata vs.), Telsiz, Otopilot Buzdolabı ve gece aydınlanmalarımız dışında bir elektrik harcamamız olmuyor. Bu 300 A lik banka bize rahatlıkla yetti.

- İç ışıklar ve navigasyon ışıkları led'e çevrildi.

- Güneş enerjisi panelleri takıldı. 4x 85 watt lık güneş panelleri, bu iş için özel olarak kıç aynalığa monte edilen krom aksamın üzerine monte edildi. 340 watt lık bu paneller sayesinde 3 ay boyunca akülerimizi bir kez bile sahilden şarj etmek durumunda kalmadığımız gibi akülerimiz de %80'in altına hiç inmedi. Buzdolabımız sürekli olarak 5-6 arası ayarda çalıştı, hiç 4'e indirmedik (max. ayar 7) Bu iş için çeşitli araştırmalardan sonra Volkan Görciz adında, amatör ruhla çalışan, kendisi de bir denizci olan bir arkadaşı tercih ettik. Hem servisten hem de işleyişten çok memnun kaldık. Bittikten sonra şu hale geldi teknemiz.

Bu panellerin üzerinde bulunduğu yapı oldukça sağlam bir yapı ve paneller üzerinde öne arkaya doğru yatırılabildiği gibi, 6 adet bağlantı yerinden her türlü açısı da ayarlanabiliyor. Daha yükseltip alçaltabilir, bir tarafa meyil verebilir, ya da dikey eksen etrafında burabilirsiniz. Her 3 boyutta da ayarlama yapabilirsiniz. Seneye bir de zaman boyutunu ekleyebilsek tam olacak yani...

- Pasarella yenilendi. Alimunyum katlanır bir pasarella aldık. Eskisi çok hantal, ağır bir şeydi ve koyacak yer problem oluyordu. Bu gayet hafif ve portatif.
Ve daha başka bir kaç ufak ayrıntıdan sonra. Sıra en sonunda denize açılmaya geldi. Hedefimiz; çocukların okullarının tatil olmasından itibaren denize açılıp, çocukların okullarının açılmasından 1 hafta öncesine kadar denizde kalmak... Rota belli değil. Amaç denizi yaşamak.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder